Laxgryta med spenat och apelsinkräm

En klick kvarg med rivet apelsinskal på varje tallrik ger rätten det lilla extra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - utan skinn och ben skinn- och benfri
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2,5 dl fiskbuljong - (tärning + vatten)
  • 0,5 g saffran
  • 200 g spenat - färsk

Apelsinkräm

  • 1 apelsin
  • 2,5 dl kesella kvarg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 0,5 krm salt

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, ca 1,5 x 1,5 cm. Krydda laxkuberna med salt och peppar.

  2. Koka upp buljongen med saffran i en gryta. Lägg i laxen och sjud under lock 3-4 min. Blanda i spenaten.

  3. Apelsinkräm: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av det gula skalet på rivjärn och pressa ur saften. Häll apelsinsaften i grytan.

  4. Blanda det rivna apelsinskalet med kvarg, vinäger och socker. Smaka av med salt.

  5. Servera laxgrytan med apelsinkrämen och ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!