Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Laxgryta med dillfrö

Snabblagad fiskgryta som man kan variera efter fångst och tillgång.

Berit Paulsson
Laxgryta med dillfrö
Laxgryta med dillfrö
Laxgryta med dillfrö
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 2 gula lökar - färska
  • 1 msk smör
  • 5 dl tomatsås - färdig
  • 1 dl vitt vin - vitt eller vatten
  • 2 tsk dillfrö
  • 2 msk dill - hackad
  • 500 g laxfilé - skinn- och benfri

Tillbehör

  • 800 g potatis - kokt
  • 2 dl crème fraiche - lätt

Gör så här

  1. Ansa och skär löken i klyftor. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt tomatsås, vin, dillfrö och dill. Låt koka 2–3 min.

  2. Skär laxen i 2 cm stora bitar. Lägg laxen i grytan och koka 3–4 min på svag värme. Servera med kokt potatis och en klick lätt crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?