Laxgryta med dillfrö

Snabblagad fiskgryta som man kan variera efter fångst och tillgång.
Berit Paulsson
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 2 gula lökar - färska
  • 1 msk smör
  • 5 dl tomatsås - färdig
  • 1 dl vitt vin - vitt eller vatten
  • 2 tsk dillfrö
  • 2 msk dill - hackad
  • 500 g laxfilé - skinn- och benfri

Tillbehör

  • 800 g potatis - kokt
  • 2 dl crème fraiche - lätt

Gör så här

  1. Ansa och skär löken i klyftor. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt tomatsås, vin, dillfrö och dill. Låt koka 2–3 min.

  2. Skär laxen i 2 cm stora bitar. Lägg laxen i grytan och koka 3–4 min på svag värme. Servera med kokt potatis och en klick lätt crème fraiche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!