Laxfylld cannelloni med vitvinssås

Torkade cannellonirör finns nu att köpa i butikerna. De går utmärkt att fylla redan dagen innan de gratineras i ugnen. Hummer och dill smaksätter och garnerar rätten. Rätten lämpar sig också att göra i större satser för det stora kalaset.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 100 g lax - kallrökt
  • 1 purjolök - liten
  • 1 msk olivolja
  • 250 g kesella - 10%
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 20 cannellonirör - i paket
  • 1 hummer

Vitvinssås

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 3 dl parmesan - riven
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Bönsallad

  • 200 g gröna bönor
  • 200 g sockerärter
  • 250 g röda cocktailtomater - röda
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron - finrivet skal
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 krm salt

Servering

  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Vitvinssås: Blanda grädde, vin och mjölk i en kastrull. Rör ut majsstärkelsen i lite mjölk och vispa ner den i såsen. Låt koka ca 2 min. Blanda ner parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

  2. Cannelloni: Sätt ugnen på 200°. Ansa och finhacka purjolöken. Stek den i olivolja på svag värme ca 2-3 min. Låt svalna.

  3. Finhacka laxen. Blanda det tillsammans med purjolök, kesella, äggulor, dill, salt och peppar.

  4. Spritsa fyllningen i cannellonirören. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form och lägg i rören. Häll resten av såsen över och strö på parmesan. - Hit går att förbereda -

  5. Gratinera i mitten av ugnen ca 35 min.

  6. Bryt loss, knäck hummerklorna och ta bort skalet. Dela hummern på längden och ta ut hummerköttet. Lägg hummerbitar och dill på cannellonin.

  7. Servera med lättkokta bönor, sockerärter och tomater. Ringla över olivolja blandat med citronskal- och saft och salt. Extra citronskivor är också gott till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!