Laxfrestelse

En jättegod rätt som gillas av både barn och vuxna. Kallrökt lax från frysen och en skvätt hummerfond får ersätta ansjovisen. På en buffé räcker den till fler. Serveras den som ensamrätt eller som vickning är det gott med sallad till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 potatis
  • 1 lök - stor gul eller röd
  • 200 g lax - kallrökt
  • 0,75 dl dill - hackad
  • 3 dl grädde - visp eller mellan
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk hummerfond
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen eller använd mandolin (ett slags rivjärn). Skala och skär löken i tunna skivor. Strimla laxen.

  2. Varva potatis, lök, lax och dill i en stor ugnssäker form. Peppra mellan lagren. Det översta lagret ska vara potatis.

  3. Blanda grädden med mjölk och hummerfond. Häll den över potatisen. Strö över ströbrödet och lägg på några klickar smör.

  4. Grädda mitt i ugnen tills potatisen har fått gyllenbrun färg, ca 45 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!