Laxfilé med apelsinsås

Receptet på apelsinsåsen går att flerdubbla. Den går utmärkt att frysa och passar även till stekt eller grillat fläskkött.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g laxfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk olivolja

Sås

  • 0,5 gul lök
  • 0,5 paprika - gul
  • 0,5 apelsin - pressad saft
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g couscous
  • 2 paprikor - i olika färger

Gör så här

  1. Sås: Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i bitar. Koka lök och paprika i apelsinsaft, smulad buljongtärning och vatten ca 10 min utan lock. Mixa såsen slät. Krydda med peppar.

  2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär paprikan i tärningar.

  3. Skär laxen i 2 x 2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. Stek den i olja ca 2 min runt om. Lyft upp den och stek paprikan ca 2 min. Blanda ner den i couscousen. Lägg på laxen och ringla över apelsinsås. Garnera med apelsinskiva.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!