Laxceviche  

Recept på laxceviche som får stuns för chili. Du behöver inte frysa laxen före servering om du köpt odlad.

Laxceviche  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 180 g laxfilé - gärna Salma
  • 2 lime
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 gurka - liten
  • 1 salladslök
  • 2 msk koriander - finhackad
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skär laxen i 1/2 cm stora bitar. Skölj limen i ljummet vatten. Pressa saften ur 1 lime, skär den andra i klyftor. Dela, kärna ur och hacka chilin. Kärna ur gurkan och skär den i 1/2 cm-stora bitar. Finstrimla salladslöken.

  2. Blanda limesaft och chili. Häll blandningen över laxen. Vänd försiktigt ner gurka och lök. Rör om och marinera laxen ca 30 min i kylen. Tillsätt koriandern. Krydda med salt. Servera cevichen i glas och garnera med koriander. Bjud limeklyftor till.

Vad tyckte du om receptet?