Ceviche med lax och avokado

Recept på ceviche med lax, avokado och tomat serverad med krispiga tortillachips.

Tove Nilsson
Ceviche med lax och avokado
Foto: Charlie Drevstam

Laxceviche med tortilla

  • 400 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1 dl lime - pressad
  • 3 tomater
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 salladslök
  • 1 kruka koriander
  • 2 avokador
  • 1 tsk salt

Tortillasnibbar

  • 4 majstortillabröd
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt

Tillbehör

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Frys laxen ca 3 dygn före tillagning. Ta fram och låt tina.

  2. Skär tortillabröden i snibbar. Stek dem i olja så att brödet blir friterat. Strö över flingsalt.

  3. Skär laxen i 1 x 1 cm stora ­tärningar. Marinera i limesaften i kylen ca 30 min.

  4. Halvera och kärna ur tomaterna. Tärna fruktköttet. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslöken. Finhacka koriandern. Skala, kärna ur och tärna avo­kadon.

  5. Vänd ihop alla ingredienser och krydda med salt. Servera cevichen med tortillachips och lime­klyftor.

Vad tyckte du om receptet?