Laxcarpaccio

Använd salmalax (speciellt fina laxfiléer som inte behöver frysas innan de ätes råa). Eller köp färsk lax och frys in den själv 
minst 2 dygn innan den serveras.
Maria Zihammou

Ingredienser

  • 500 g lax
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja

Toppning

  • 2 knipplökar - alt salladslökar
  • 50 g rucola
  • 1 dl pistaschnötter - rostade
  • 100 g parmesan
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva laxen tunt.

  2. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa saften. Blanda med oljan.

  3. Lägg laxen på ett fat, ringla över dressingen.

  4. Topping: Skiva löken. Ansa och skölj 
rucolan. Grovhacka nötterna.

  5. Strössla lök, rucola och nötter över laxen. Riv över osten. Krydda med 1 tsk salt och 
1 krm peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!