Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laxburgare med skagenröra

Små förättsburgare eller i vanlig storlek – lax passar bra i form av hamburgare.

Berit Paulsson
Laxburgare med skagenröra
Laxburgare med skagenröra
Laxburgare med skagenröra
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 500 glaxfilé
  • 0,5gul lök
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1ägg
  • 1 msksmör

Skagenröra

  • 500 gräkor- med skal
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskdill- hackad

Tillbehör

  • 4 skivorbröd- mörkt

Garnering

  • gurkskivor
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från laxen. Hacka eller mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken.

  2. Blanda lax, lök och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma 10 små burgare.

  3. Skagenröra: Skala och grovhacka räkorna till skagenröran. Blanda dem med majonnäs, lätt crème fraiche och dill.

  4. Stek burgarna i smör ca 2 min  på varje sida. Servera dem på bröd med gurka. Toppa med skagenröra, citron och dill.

Vad tyckte du om receptet?