Laxburgare med skagenröra

Små förättsburgare eller i vanlig storlek – lax passar bra i form av hamburgare.
Berit Paulsson
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 0,5 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 ägg
  • 1 msk smör

Skagenröra

  • 500 g räkor - med skal
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk dill - hackad

Tillbehör

  • 4 skivor bröd - mörkt

Garnering

  • gurkskivor
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från laxen. Hacka eller mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken.

  2. Blanda lax, lök och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma 10 små burgare.

  3. Skagenröra: Skala och grovhacka räkorna till skagenröran. Blanda dem med majonnäs, lätt crème fraiche och dill.

  4. Stek burgarna i smör ca 2 min  på varje sida. Servera dem på bröd med gurka. Toppa med skagenröra, citron och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!