Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Laxburgare med skagenröra

Små förättsburgare eller i vanlig storlek – lax passar bra i form av hamburgare.

Berit Paulsson
Laxburgare med skagenröra
Laxburgare med skagenröra
Laxburgare med skagenröra
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 0,5 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 ägg
  • 1 msk smör

Skagenröra

  • 500 g räkor - med skal
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk dill - hackad

Tillbehör

  • 4 skivor bröd - mörkt

Garnering

  • gurkskivor
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från laxen. Hacka eller mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken.

  2. Blanda lax, lök och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma 10 små burgare.

  3. Skagenröra: Skala och grovhacka räkorna till skagenröran. Blanda dem med majonnäs, lätt crème fraiche och dill.

  4. Stek burgarna i smör ca 2 min  på varje sida. Servera dem på bröd med gurka. Toppa med skagenröra, citron och dill.

Vad tyckte du om receptet?