Laxburgare med ägg och bladspenat

Cathrine Schück
Laxburgare med ägg och bladspenat
Laxburgare med ägg och bladspenat Foto: Martin Cederblad

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 kruka basilika
  • 2 äggulor - + 4 st ägg
  • salt
  • peppar
  • smör
  • 100 g bladspenat
  • ev tomater - till servering

Gör så här

  1. 1/Kör laxfilé, basilika och äggulor i matberedare till en grov färs. Smaka av färsen med salt och peppar. 2/Forma fyra biffar och stek dem i smör i panna, 3–4 minuter på varje sida. De ska absolut ha en rå kärna i mitten. 3/Lägg bladspenaten runt biffarna så att de precis mjukar en aning utan att bli helt kokta. 4/Stek äggen i lite smör i en separat panna. 5/Servera laxburgarna som på bilden med den smörsvängda spenaten (glöm inte att krydda den) och stekta ägg. En separat sallad är alltid gott till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!