Laxbiffar med fetaostkräm och sallad

Laxbiffar med fetaostkräm och sallad. Lite grovkornig senap i biffarna ger dem en smakskjuts.

Petra Lindstrand
Laxbiffar med fetaostkräm och sallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 laxfilé - utan skinn
  • 1 ägg
  • 2 msk grovkornig senap - eller dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Fetakräm

  • 150 g fetaost
  • 150 g naturell färskost

Sallad

  • 1 gurka
  • 400 g körsbärskvisttomater
  • 0,5 knippa rädisor
  • 100 g salladsmix
  • 2,5 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 avokador

Tillbehör

  • lantbröd

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar. Lägg lax, ägg, senap, salt och peppar i en mixerskål och mixa till en färs. Forma färsen till små biffar med vattensköljda händer.

  2. Fetakräm: Mixa feta och färskost till en slät kräm.

  3. Sallad: Hyvla gurkan, gärna på mandolin. Halvera tomaterna. Ansa och skiva rädisorna. Vänd ihop grönsaker och salladsmix med olja, vinäger, flingsalt och peppar. Gröp ur och skiva avo­kadon.

  4. Stek biffarna i olja på medel­värme i en stekpanna ca 5 min.

  5. Skär brödet i skivor. Grilla gärna skivorna i en het grillpanna. Lägg bröden på tallrikar och bred på fetakrämen. Servera med lax­biffar, sallad och avokado.

Vad tyckte du om receptet?