Laxbakelser med färskost och räkor

Lax- och räkbakelser är fräscha bakelser fyllda med havets läckerheter. Riktigt gott till påsklunchen, midsommarbuffén – eller som förrätt till en middag. Lika vackert som gott!

Eva Nordlinder
Laxbakelser med färskost och räkor
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 18 skivor landgångsbröd

Fyllning 1

  • 250 g lax - varmrökt
  • 150 g färskost - naturell
  • 2 dl dill - hackad
  • 0,5 dl purjolök - hackad
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Fyllning 2

  • 1 dl crème fraiche
  • 1,5 dl gurka - inlagd, hackad
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1 msk kapris - hackad
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 600 g räkor - med skal
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 100 g tångkaviar - röd
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1.  Stansa ut 18 rundlar ur brödskivorna.

  2. Fyllning 1: Rör ihop alla ingredienser.

  3. Fyllning 2:Rör ihop alla ingredienser.

  4. Bred på fyllning 1 på sex brödrundlar. Lägg på med en skiva bröd och bred på fyllning 2. Lägg på de sista brödskivorna.

  5. Garnering: Skala räkorna. Fördela yoghurten på toppen av bakelserna och garnera med räkor, kaviar och krasse.

  6. Recept Elin Carleke, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

Goda ägghalvor med lax

5 enkla och snabba recept med sill

Lammstek till påsk