Laxbakelser med färskost och räkor

Lax- och räkbakelser är fräscha bakelser fyllda med havets läckerheter.
Foto: Hannah Kompanik

Ingredienser

  • 18 skivor landgångsbröd

Fyllning 1

  • 250 g lax - varmrökt
  • 150 g färskost - naturell
  • 2 dl dill - hackad
  • 0,5 dl purjolök - hackad
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Fyllning 2

  • 1 dl crème fraiche
  • 1,5 dl gurka - inlagd, hackad
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1 msk kapris - hackad
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 600 g räkor - med skal
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 100 g tångkaviar - röd
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1.  Stansa ut 18 rundlar ur brödskivorna.

  2. Fyllning 1: Rör ihop alla ingredienser.

  3. Fyllning 2:Rör ihop alla ingredienser.

  4. Bred på fyllning 1 på sex brödrundlar. Lägg på med en skiva bröd och bred på fyllning 2. Lägg på de sista brödskivorna.

  5. Garnering: Skala räkorna. Fördela yoghurten på toppen av bakelserna och garnera med räkor, kaviar och krasse.

  6. Recept Elin Carleke, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!