Lax- och romröra

Röran kan blandas och stå färdig i kylen ca 3 timmar före festen.

Anna Wendt
Lax- och romröra
Foto: Lisa Björner

Lax- och romröra

  • 2 ägg - hårdkokta
  • 150 g potatis - kokt, kall
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 msk stenbitsrom
  • 2 msk dill - finhackad
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • stenbitsrom

Gör så här

  1. Skala och skär ägg och potatis i små bitar. Finhacka laxen. Blanda ägg, potatis, lax, rom, dill, majonnäs, crème fraiche och citron. Krydda med peppar. Garnera med stenbitsrom och dill.

Vad tyckte du om receptet?