Lax med wasabisås och rom

Recept på lax med wasabisås och rom. Stek gärna laxen och gör såsen dagen innan. Lax och sås ska serveras kalla.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé - färsk urbenad
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar

Wasabisås

  • 2 dl majonnäs - gärna Hellmann’s
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk wasabi
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 krm nymald svartpeppar

Garnering

  • 1 burk rom - valfri (80 g)
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 10 limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda fisken med salt och peppar. Smula över rosépeppar. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Tillaga mitt i ugnen till 65° innertemperatur, beräkna ca 25 min. Ta ut och låt laxen kallna. 

  3. Sås: Rör ihop alla ingredienser.

  4. Klicka lite av såsen på laxen och toppa med rom, koriander, rosépeppar och svartpeppar. Servera limeklyftor till laxen tillsammans med resten av såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!