Lax med svamp och quinoa

Quinoa innehåller mycket protein, är rikt på vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen och har en låg fetthalt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1,5 tsk citronpeppar
  • 2 dl quinoa
  • 200 g skogschampinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 100 g spenat
  • 1 pkt citronsås - färdig (á 2 1/2 dl)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk citronpeppar. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Tillaga quinoan enligt förpackningens anvisning.

  3. Ansa och skär champinjonerna mitt i tu. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs svamp och lök i smöret. Tillsätt spenaten och krydda med 1/2 tsk citronpeppar.

  4. Värm såsen enligt förpackningens anvisning. Servera laxen med quinoa, svampfräs och sås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!