Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lax med havrerisotto

Lax med havrerisotto kommer snabbt på matbordet om du kokar upp vattnet till havrerisotton i en vattenkokare.

Lax med havrerisotto
Lax med havrerisotto
Lax med havrerisotto
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 bitarlaxfilé- utan skinn och ben (à 125 g)
  • 1,5 dlhavreris
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 5 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsksalt- + 2 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 1 dlvästerbottensost- riven
  • 50 gspenat- färsk
  • 0,5 dlhasselnötter- rostade

Gör så här

  1. Fräs havreriset i 1 msk smör ca 1 minut. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen. Koka upp och sjud utan lock ca 13 min. Rör om då och då.

  2. Stek laxen i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Blanda ner ost och spenat i det färdiga havreriset. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg havrerisotton på tallrikar och lägg på laxen. Strö över nötter och servera.

Vad tyckte du om receptet?