Lax med havrerisotto

Lax med havrerisotto kommer snabbt på matbordet om du kokar upp vattnet till havrerisotton i en vattenkokare.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 bitar laxfilé - utan skinn och ben (à 125 g)
  • 1,5 dl havreris
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsk salt - + 2 krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 dl västerbottensost - riven
  • 50 g spenat - färsk
  • 0,5 dl hasselnötter - rostade

Gör så här

  1. Fräs havreriset i 1 msk smör ca 1 minut. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen. Koka upp och sjud utan lock ca 13 min. Rör om då och då.

  2. Stek laxen i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Blanda ner ost och spenat i det färdiga havreriset. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg havrerisotton på tallrikar och lägg på laxen. Strö över nötter och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!