Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Lax med havrerisotto

Lax med havrerisotto kommer snabbt på matbordet om du kokar upp vattnet till havrerisotton i en vattenkokare.

Lax med havrerisotto
Lax med havrerisotto
Lax med havrerisotto
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 bitar laxfilé - utan skinn och ben (à 125 g)
  • 1,5 dl havreris
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsk salt - + 2 krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 dl västerbottensost - riven
  • 50 g spenat - färsk
  • 0,5 dl hasselnötter - rostade

Gör så här

  1. Fräs havreriset i 1 msk smör ca 1 minut. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen. Koka upp och sjud utan lock ca 13 min. Rör om då och då.

  2. Stek laxen i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Blanda ner ost och spenat i det färdiga havreriset. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg havrerisotton på tallrikar och lägg på laxen. Strö över nötter och servera.

Vad tyckte du om receptet?