Lax med forellrom, rödlök och cream cheese


En kul version av en klassisk amerikansk bagel med rökt lax.
Mitt Kök
Annika Broman
Annika Broman

Lax:

  • 360 g lax - cirka kallrökt i bit, skinnfri
  • 3 msk tandoorikrydda
  • 0,5 bagels
  • 80 g cream cheese
  • 1 msk grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 krm tandoorikrydda
  • dill - färsk,till garnering

Till servering:

  • rödlök - inlagd och marinerad forellrom, se separata recept.

Gör så här

  1. Rulla laxen i tandoori kryddan. Skär fisken i 12 skivor

  2. Skär tunna skivor av bageln, lägg brödskivorna på en plåt och sätt in ugnen, 150 grader, tills skivorna har torkat.

  3. Blanda cream cheese, grädde, salt, peppar och tandoorikrydda i en bunke och vispa det luftigt med en elvisp. Smaka av med salt och peppar.

  4. Fördela laxskivorna på fyra tallrikar. Lägg små klickar cream cheese på och vid sidan om laxen. Dekorera med rostade bagelskivor, inlagd rödlök, marinerad forellrom och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök