Lax med fetaostkräm och ljummen sallad med marinerade bönor

Recept lax med fetaostkräm och ljummen sallad med marinerade bönor. Supersnabb middag, laxen fixar du på 10 min + ugnstiden.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé - utan skinn och ben (à 125 g)
  • 100 g fetaost
  • 1,5 dl kvarg - naturell  (10 %)
  • 1 knippa dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g vaxbönor
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 500 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg lax-bitarna i en ugnssäker form. Skär ett snitt i varje lax. Krydda lax-bitarna med 1/2 tsk salt.

  2. Smula fetaosten och blanda med kvargen. Skär dillen. Blanda ner dillen i fetaröran. Lägg röran på laxbitarna och strö över 1 krm nymald peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Blanda samman 2 msk vinäger, 1 krm salt och 1 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken. Vispa ner 2 msk olja. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av och vänd ner dem i dressingen.

  4. Servera laxen med bönor och kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!