Lax med färskost, valnötter och fänkålssallad
Fett: 31g
Protein: 37g
Kolhydrater: 52g
Lax med färskost, valnötter och fänkålssallad är en snabb laxrätt som är både krämig och knaprig av färskost och nötter. En sallad med fänkål och äpple är gott till.
Ingredienser
-
500 g
lax
- i portionsbitar
-
50 g
valnötter
-
100 g
färskost
- gärna med salladslök eller gräslök (12 % fett)
-
2
fänkålsstånd
- små, eller 1 stort
-
1
äpple
- syrligt, grönt
-
3 msk
vitvinsvinäger
-
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
ris
- eller couscous
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Gör ett snitt i laxbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnssäker form. Strö över 1 tsk salt och 2 krm peppar.
-
Hacka valnötterna och rör samman halva mängden med färskost. Lägg 2 msk på varje laxbit. Strö över resten av valnötterna. Ugnsbaka mitt i ugnen 12–15 min.
-
Skär fänkål och urkärnat äpple tunt, gärna med mandolin. Blanda fänkål och äpple med vinäger, 1 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar. Strö eventuellt över hackad fänkålsdill. Servera med ris eller couscous.