Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Lax med baconfräst kål

Recept på lättlagad lax med fräst kål och stekt bacon. Bacon och kål är en klassik smakkombination som passar ­utmärkt ihop med lax.

Lax med baconfräst kål
Lax med baconfräst kål
Lax med baconfräst kål
Laxmiddag med fräst kål Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 800 g potatis
  • 800 g spetskål
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 1 citron
  • 1 kruka dill
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Ansa och strimla kålen. Strimla ­baconet. Stek baconet i en torr ­stekpanna tills det fått fin färg och är knaprigt. Låt rinna av men spara ­fettet. Stek kålen i baconfettet under om­rörning i ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll på 1 dl ­vatten och låt kålen ånga under lock i ca 5 min.

  3. Skär laxen i 4 bitar. Stek den i 1 msk smör runt om i en stekpanna i ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skär ­citronen i klyftor.

  4. Blanda ner baconet i kålen och ­fördela den på tallrikar. Lägg på laxen och toppa med citronklyftor och dill. ­Servera med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?