Lax med ananassalsa och grillad gemsallad

Lax med ananassalsa och grillad gemsallad är snabblagad vardagsmat. Den fruktigt goda ananassalsan passar till allt grillat.  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1,5 dl ris - gärna vildrismix
  • 0,5 ananas
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 klyfta gul lök
  • 1 kruka koriander
  • 2 gemsalladshuvuden
  • 1 msk rapsolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ananassalsa: Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små tärningar. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och finhacka löken. Hacka koriandern. Blanda ananas, chili, lök och koriander. Krydda med 1 tsk socker och 2 krm salt.

  3. Skär laxen i två portionsbitar. Skär salladen i fyra klyftor vardera. Pensla lax och sallad med olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Grilla laxen ca 2 min på varje sida och salladen ca 30 sekunder på varje sida i en grillpanna.

  4. Servera laxen med ris, sallad och salsa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!