Lax i thaikokossås

Medan riset kokar tillagas laxen, som har frisk citrussmak av lime och citrongräs samt hetta av chili.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 1 citrongräs
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 lime - skal och saft av
  • 1 burk kokosmjölk - (400 g)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl koriander - eller thaibasilika hackad

Tillbehör

  • ris
  • sweet chilisås
  • sockerbönor - eller sockerärter

Gör så här

  1. Skölj och torka laxfilén. Skär den i portionsbitar.

  2. Ta bort de yttre bladen och skär av den torra toppen på citrongräset. Dela det i mindre bitar. Halvera och kärna ur chilifrukten. Riv skalet och pressa limen.

  3. Mixa citrongräs, chili och lime med kokosmjölk och chilisås i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt salt.

  4. Lägg laxfiléerna i en liten gryta. Häll över kokosmjölkmixen. Koka upp och sjud på svag värme ca 10 min. Strö över hackad koriander eller thaibasilika. Servera genast med ris och bönor.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!