Lax i papper

Laga laxen i allt-i-ett-paket i ugnen med hjälp av bakplåtspapper. Allt blir klart samtidigt och behåller sin saftighet och sin arom. Dessa är kryddade med ingefära, chili, ostronsås och lime. Lättlagat och läckert.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 bitar lax - skinn- och benfri lax (à 125 g)
  • 200 g zucchini
  • 70 g spenat - färsk

Kryddning

  • 1 lime
  • 5 salladslökar
  • 1 röd chili - finhackad, t ex piri-piri
  • 2,5 msk thaibasilika - finhackad
  • 1 msk ingefära - riven färsk
  • 1 msk ostronsås
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • nudlar - eller ris
  • ostronsås
  • chilisås - stark t ex sriracha

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Förbered fyra ark bakplåtspapper. Ansa och skär eller hyvla zucchinin tunt. Fördela små högar på varje papper av zucchini och spenat. Lägg lax­bitarna på grönsakerna.

    Foto: Helen Pe

  2. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda limeskal, limesaft, lök, chili, basilika, ingefära, ostronsås och salt. Fördela blandningen ovanpå och runt laxbitarna.

  3. Vik ihop papperen och rulla hårt ihop kanterna så att de håller ihop. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna.

    Foto: Helen Pe

  4. Ugnsbaka paketen mitt i ugnen ca 15 min. Öppna dem försiktigt och servera med nudlar eller ris, extra ostronsås och eventuellt någon chilisås.

    Foto: Helen Pe

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!