Lättlagad potatisgratäng

Recept på lättlagad potatisgratäng. Den här potatisgratängen, även kallad Eriks potatisgratäng, är krämig och god och passar till både kött och fisk.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kg potatis - mjölig
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 300 g ost - riven, t ex prästost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisen i  en ugnssäker form. Skala och pressa ner vitlöken i grädden. Krydda med salt och peppar. Häll grädden över potatisen och strö på osten.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min, tills potatisen är mjuk och gratängen har fått fin färg. Servera gratängen till kött eller fisk.

  3. Recept Erik Hammar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!