Lättlagad kycklinggryta

Lättlagad kycklinggryta får karaktär av salta jordnötter och koriander. Men eftersom det är råvaror som vissa personer är lite känsliga för kan de bytas ut mot rostad mandel och persilja.
Zeina Mourtada
Foto: Zeina Mourtada

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära - färsk riven
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk garam masala
  • 1 - 2 tsk chilipulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 1 kycklingbuljong - tärning
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Garnering

  • jordnötter - salta
  • koriander - finhackad

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en stekgryta tills den blir glansig. Tillsätt vitlök och ingefära, fräs ytterligare ca 2 min.

  2. Blanda ner kycklingen i grytan. Tillsätt curry, garam masala och chilipulver. Stek under omrörning tills kycklingen fått fin färg. Rör i tomatpurén och stek ca 1 minut.

  3. Häll kokosmjölk och krossade tomater i grytan och smula i buljongtärningen. Krydda med salt och peppar. Låt grytan sjuda utan lock ca 10 min, rör om med jämna mellanrum.

  4. Lägg lock på grytan och låt sjuda under lock 20–30 min, tills kycklingen är genomstekt. Toppa grytan med jordnötter och koriander och servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!