Lättlagad grekisk sallad med gurka, persilja och fetaost

Recept på lättlagad grekisk sallad med gurka, dill och fetaost. En härlig sallad som passar perfekt till sommarens grillmat. Servera med bröd till.

Petra Lindstrand
Lättlagad grekisk sallad med gurka, persilja och fetaost
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g romansallad - eller cosmopolitansallad
  • 1 gurka
  • 2 - 3 färsk lök - (ca 100 g)
  • 200 g sockerärter
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka bladpersilja
  • 150 g fetaost

Dressing

  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 msk oregano
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Strimla salladen. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Ansa och finstrimla lök och sockerärter. Repa och hacka örterna.

  2. Dressing: Vispa ihop olja, vinäger, flingsalt, oregano och peppar. Skala och riv i vitlöken.

  3. Blanda alla salladsingredienser och häll över dressingen. Smula över osten. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?