Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Lättlagad gratäng med pasta, köttfärs och svamp

Recept på lättlagad pastagratäng med köttfärs. Familjens favorit - pasta och köttfärssås - kommer här i form av en snabblagad gratäng.
Lättlagad gratäng med pasta, köttfärs och svamp
Lättlagad gratäng med pasta, köttfärs och svamp
Lättlagad gratäng med pasta, köttfärs och svamp
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 800 pasta - kokt, kall t ex maccaronetti
  • 400 g nötfärs
  • 250 skogschampinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 burk tomatsås - med basilika (400 g)
  • 1 förp ostsås - (400 ml)
  • 1 påse grana padano - grovriven (85 g)
  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. Lättlagad köttfärsgratäng

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 275°. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Stek färs och svamp i olja i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Häll över pastasåsen och låt koka upp.

  3. Blanda ner pastan i köttfärssåsen. Lägg över pasta och sås i en ugnssäker form. Häll över ostsåsen och strö över grana padano.

  4. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 10 min. Strö över basilikablad och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Fler snabblagade pastarätter hittar du här:

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker