Lättlagad gnocchigratäng med mozzarella

Recept på vegetarisk gnocchigratäng. En superenkel tillagning med genvägar är skönt mitt i vardagen ibland. 

Petra Lindstrand
Lättlagad gnocchigratäng med mozzarella
Gnocchigratäng med mozzarella Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 g gnocchi - färsk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 700 g tomatpastasås - gärna med basilika
  • 1 kruka basilika
  • 125 g mozzarellaost
  • 50 g parmesanost
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs vitlöken i 2 msk olja i ca 3 min. Rör i tomatsåsen och låt såsen koka upp.

  3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av dem i en sil och skölj lätt i vatten. Lägg gnocchin i en smord ugnssäker form.

  4. Repa och grovhacka basilikan och rör ner den i tomatsåsen. Häll såsen över gnocchin.

  5. Skiva mozzarellan och riv parmesanosten. Lägg mozzarellaosten i formen och strö över parmesan. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min tills gratängen fått fin färg.

  6. Servera gratängen med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: