Lättlagad glass med banan, jordnötssmör och choklad

Recept på lättlagad glass med jordnötssmör, choklad och banan. En snabblagad och krämig glass som inte kräver glassmaskin. Bara att mixa ihop och njuta av direkt. Glassen smakar också gott till en frisk fruktsallad, gärna med exotiska frukter.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 bananer - stora
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl jordnötssmör - kylskåpskallt
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk florsocker

Garnering

  • kokoschips

Gör så här

  1. Skala och skär bananerna i bitar. Lägg dem i frysen så att de blir genomfrysta. …

  2. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Blanda chokladen med jordnötter och bred ut på ett bakplåtspapper. Låt kallna.

  3. Mixa bananerna i matberedare tillsammans med jordnötssmör, citronsaft och florsocker till en krämig glass.…

  4. Bryt jordnötsbräcket i bitar. Servera glassen direkt med jordnötsbräck och garnera med kokoschips.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! En ännu enklare variant av den här TikTok-glassen är att mixa enbart banan, choklad, en skvätt mjölk och jordnötssmör. Klart!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!