Lättlagad fiskpanna med örter

Recept på lättlagad fiskgryta med färska örter. Tänk på att sjuda fisken, om den stormkokar faller fiskköttet lätt sönder.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 g torskfilé (MSC-märkt) - eller annan vit fisk
  • 400 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 200 g färskost - med örter och vitlök (15 % fett)
  • 3 dl havreris
  • 150 g sockerärter
  • 1 ask smörgåskrasse
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär sellerin i bitar. Skiva bitarna tunt. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk olja i en panna ca 2 min. Lägg i sellerin och häll på 2 dl vatten. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt sjuda under lock ca 5 min.

  2. Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka osten på sellerin i pannan. Lägg på fisken. Låt sjuda under lock ytterligare ca 5 min tills fisken är genomkokt.

  3. Tillaga havreriset enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 min.

  4. Klipp smörgåskrasse över fisk och selleri och servera med havreris och sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?