Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En lyxig variant på gravad lax med hovmästarsås. Laxen snabbgravas när den är skuren i små tärningar. Färdigköpt hovmästarsås kryddas upp med färsk, nyhackad dill så smakar den – och ser ut som – ”ny”.
Skär laxen i små tärningar. Blanda samman socker, salt och peppar och strö blandningen över laxen. Blanda om och låt stå ca 10 min i rumstemperatur tills socker och salt smält. Ställ i kyl fram till servering.
Repa och finhacka dillen, lägg undan några kvistar till garnering. Rör i den hackade dillen i såsen.
Blanda laxen med 1/2 dl gravlaxsås och lägg på ett fat. Klicka över rom och garnera med dill. Servera med rågbrödssnacks och resterande hovmästarsås.