Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Lättgravad laxsallad med hovmästarsås

En lyxig variant på gravad lax med hovmästarsås. Laxen snabbgravas när den är skuren i små tärningar. Färdigköpt hovmästarsås kryddas upp med färsk, nyhackad dill så smakar den – och ser ut som – ”ny”.

Petra Lindstrand
Lättgravad laxsallad med hovmästarsås
Lättgravad laxsallad med hovmästarsås
Lättgravad laxsallad med hovmästarsås
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g lax - färsk av sushikvalité, t ex Salma
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,75 msk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 kruka dill
  • 1 burk hovmästarsås - färdig (200ml)
  • 2 msk regnbågsrom

Tillbehör

  • 1 påse rågbrödssnacks - t ex Ica, eller andra kex

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar. Blanda samman socker, salt och peppar och strö blandningen över laxen. Blanda om och låt stå ca 10 min i rumstemperatur tills socker och salt smält. Ställ i kyl fram till servering.

  2. Repa och finhacka dillen, lägg undan några kvistar till garnering. Rör i den hackade dillen i såsen.

  3. Blanda laxen med 1/2 dl gravlaxsås och lägg på ett fat. Klicka över rom och garnera med dill. Servera med rågbrödssnacks och resterande hovmästarsås.

Vad tyckte du om receptet?