Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Cheesecake med passionsfrukt – recept

Recept på underbart god lättfryst cheesecake med passionsfrukt. Cheesecakesmeten ska vara rumstempererad innan du rör ner smält gelatin, annars kan det bli klumpar.
Lena Söderström
Cheesecake med passionsfrukt – recept
Cheesecake med passionsfrukt – recept
Cheesecake med passionsfrukt – recept
Foto: Eva Hilden Smith

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 300 g Maryland cookies - original

Fyllning

  • 6 gelatinblad
  • 200 g choklad - vit
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g färskost - naturell
  • 5 dl yoghurt - rysk eller grekisk
  • 1,5 dl passionsfruktscurd - utan kärnor, se recept

Garnering

  • 1 dl passionsfruktssirap - se recept

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Krossa kexen fint i matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop till en slät blandning. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.

  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen. Koka upp grädden och lägg i chokladen. Ta kastrullen från värmen och låt stå ca 5 min. Rör ihop till en slät smet.

  3. Rör färskosten mjuk. Tillsätt yoghurten och vispa ihop. Blanda i curd och choklad.

  4. Värm lite av färskostsmeten. Ta upp gelatinbladen och smält dem i smeten. Blanda med resten av smeten. Häll den i formen. Täck med plastfolie och låt stelna i kylen 4–5 timmar. Ställ formen i frysen ca 1 timme före servering.

  5. Garnera cheesecaken med passionsfruktssirap.

Vad tyckte du om receptet?