Lasagnegratäng med squash och kassler
Riven squash gör denna gratäng saftig och god.
Ingredienser
-
400 g
kassler
- finstrimlad
-
1
squash
- (ca 350 g)
-
1 tsk
smör
-
1
vitlöksklyfta
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
vitpeppar
- mald
-
2 msk
vetemjöl
-
4 dl
mellanmjölk
-
1 burk
passerade tomater
- (400 g)
-
0,5 tsk
salt
-
0,5
röd spansk peppar
- finhackad eller 1/2 krm cayennepeppar
-
12
lasagneplattor
- torkade
-
3 msk
lagrad ost
- riven
Tillbehör
-
4
tomater
-
1
gul lök
-
solrosskott
- eller någon färsk kryddört
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°.
-
Riv squashen grovt.
-
Skär bort det synliga fettet och finstrimla kasslern. Fräs squash och kassler i smöret. Pressa över vitlöken, salta och peppra. Blanda ner vetemjölet och tillsätt mjölken. Låt såsen sjuda några minuter.
-
Blanda passerade tomater med salt och röd spansk peppar.
-
Varva lasagneplattor, kasslersås och tomatsås med i fyra lager i en ugnssäker form. Börja med kasslersås och avsluta med tomatsås. Strö till sist över riven ost.
-
Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
-
Skär tomater och lök till en sallad. Toppa salladen med solrosskott eller någon kryddört.