Vegetarisk lasagne med fetaost

Denna vegetariska lasagne är mättande och får en god sälta från fetaosten.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 pkt lasagneplattor - färska (à 200 g)
  • 2 zucchini - (à 300 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar tomater - krossade (à 400 g)
  • 2 msk timjan - hackad
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl crème fraiche - lätt + 1 dl
  • 200 g fetaost

Garnering

  • timjan

Tillbehör

  • 1 påse sallad - blandad (150 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Ansa och skär squashen i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda squash, lök och krossade tomater i en gryta. Tillsätt timjan, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 10 min. Rör ner 1 dl lätt crème fraiche.

  3. Klipp eller skär lasagneplattorna i bitar, om det behövs. Varva lasagneplattor och squashröra i en ugnssäker form, översta lagret ska vara plattor. Smula sönder fetaosten och blanda med 1 dl lätt crème fraiche. Klicka röran ovanpå lasagnen.

  4. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Garnera lasagnen med timjankvistar och servera med blandad sallad.

  5. Följ oss på Facebook!  Allt om Mat & Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!