Vegetarisk lasagne - öppen

Öppen vegetarisk lasagne med grillad sparris och hollandaise. En snabblagad, vegetarisk öppen lasagne som inte kräver någon ugn.
Allt om Mat
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 4 lasagneplattor - stora, färska (ca 16x 22 cm, 175 g)
  • 600 g sparris - grön
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Crème fraiche-hollandaise

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 äggulor
  • 2 msk vitt vin - torrt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 krm cayennepeppar

Garnering

  • 4 citronklyftor
  • örter - t ex dill och basilika
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sås: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda äggulor, vin och socker i en kastrull. Värm under kraftig vispning till en fluffig sås. Ta kastrullen åt sidan och vispa i crème fraichen. Krydda med salt och cayennepeppar.

  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka upp vatten i en vid kastrull och lägg i sparrisen. Låt koka 1 minut. Spola av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Pensla sparrisen med olja och salta. Grilla sparrisen runt om på utegrill eller i grillpanna ca 3 min.

  4. Dela lasagneplattorna mitt itu. Lägg dem i lättsaltat kokande vatten och koka ca 2 min. Låt dem rinna av.

  5. Lägg en lasagneplatta vardera på 4 tallrikar. Fördela sparris och sås ovanpå och lägg över resterande lasagneplattor. Garnera med citronklyftor och örter och mal över peppar. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!