Lasagne med zucchini och fetaost

Lättlagad vegetarisk lasagne på färska lasagneplattor. Zucchinin behöver inte tillagas först om den hyvlas tunt med till exempel en osthyvel.
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 200 g lasagneplattor - färska
  • 1 zucchini - (300 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsk oregano
  • 150 g fetaost
  • 2 dl ost - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och hyvla zucchinin i tunna remsor på längden med en osthyvel. Skala och pressa över vitlöken. Blanda zucchinin med olja och 1/2 tsk salt.

  2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk och majsstärkelse. Krydda med oregano, 1 tsk salt och peppar. Smula i hälften av fetaosten. 

  3. Varva lasagneplattor, zucchini och sås i en smord ugnssäker form, översta lagret ska vara sås. Smula över resterande fetaost blandad med den rivna osten.

  4. Gratinera mitt i ugnen 25–30 min. 

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!