Lasagne med rökt kalkon och tomatcrème

Lasagne med rökt kalkon och tomatcrème passar även bra i matlådan, om det blir något över. Den soltorkade tomatcrèmen har en kraftig smak av tomat och ger lasagnen rejäl skjuts både smak- och färgmässigt.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 g lasagneplattor - färska
  • 300 g kalkonbröst - rökt, i tunna skivor
  • 100 g parmesan
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 burk soltorkad tomatcrème - (140 g, Zeta)
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 150 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv parmesanosten. Repa bladen från basilikan.

  2. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt såsen koka upp under omrörning och låt koka ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör i hälften av parmesanosten.

  3. Varva lasagneplattor, kalkon, basilika, tomatcrème och sås i en ugnssäker form. Låt det översta lagret vara plattor och sås. Strö över den sparade osten.

  4. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Servera lasagnen med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!