Lasagne med pepparrot

Pepparrot är en krydda som kan lyfta det mesta. Lite oväntat till köttfärslasagne. Vi har använt färsk.
Tom Sjöstedt
Lasagne med pepparrot
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 800 g köttfärssås - från enchiladas med gurk- och koraiandersallad
  • 4 dl crème fraiche - lätt
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl pepparrot - färsk, riven
  • 1 tsk salt
  • 200 g lasagneplattor - färska
  • 100 g ost - riven

Garnering

  • 1 dl pepparrot - färsk, riven
  • 100 g rucola
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda crème fraiche med mjölk, pepparrot och salt.

  2. Varva köttfärssås, lasagneplattor, sås och ost. Avsluta med lasagneplattor och ost.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med pepparrot, rucola och krasse och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!