Lasagne med zucchini och grillade grönsaker

Förbered gärna lasagnen och gratinera den inför serveringen. Den grillade marinerade paprikan kan bytas ut mot 3-4 skivade lättstekta tomater.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 lasagneplattor - gärna färska
  • 200 g mozzarella - skivad
  • 1 msk olivolja

Fyllning

  • 1 aubergine
  • 2 - 3 zucchini - ( ca 750 g)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 paprikor - grillade, marinerade, på burk

Garnering

  • basilikablad

Gör så här

  1. Koka lasagneplattorna i rikligt med kokande saltat vatten, gärna i 2 omgångar, al dente, 4-5 minuter. Häll av pastan i ett durkslag och spola av med kallt vatten. Låt sedan plattorna kallna utbredda på en handduk.

  2. Fyllning: Ansa auberginen och zucchinin. Skär dem på längden i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med oljan, använd gärna brödpensel. Grilla dem på medelstark värme 3-4 minuterm på var sida. Salta och peppra.

  3. Skiva paprikorna.

  4. Sätt ugnen på 225°. Dela lasagneplattorna längs med och varva dem i 3 lager med fyllningen och osten på ett ugnssäkert fat, obs med zucchinin underst! Ringla över lite olivolja.

  5. Gratinera mitt i ugnen ca10 minuter. Garnera med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!