Lasagne med fetaost och rosmarin

Lasagne med krämig fetaost. Med färska lasagneplattor förkortas tillagningen.
Tom Sjöstedt
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk rosmarin - hackad
  • 400 g tomater - chilikryddade, krossade
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Ostsås

  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 4 msk vatten
  • 200 g fetaost
  • 250 g lasagneplattor - färska

tillbehör

  • rucola med vinägrett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olja tills allt fått lite färg. Blanda i rosmarin, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop ca 10 min. Krydda med salt och svartpeppar.

  2. Koka upp mjölk och grädde. Red av med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Smula ner hälften av fetaosten.

  3. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en form. Avsluta med ostsås och resterande fetaost.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med rucola och en balsamvinägrett.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!