Lasagne bolognese

Recept på en god lasagne bolognese med härlig aubergine.
Allt om Mat
God lasagne med aubergine och köttfärs
God lasagne med aubergine och köttfärs Foto: Thinkstock

Ingredienser

  • 400 g squash
  • 300 g aubergine
  • 450 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 500 g tomater - krossade, med vitlök eller basilika
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ost - riven
  • 1 knippa grönsallad - t ex rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär squash och aubergine i tunna skivor på längden. Koka dem mjuka i saltat vatten 2–3 min.

  2. Bryn färsen i smöret i en stekpanna. Häll över tomater. Salta. Låt såsen koka utan lock 2–3 min. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.

  3. Lägg ett lager squashskivor i botten på formen. Varva färs, ost och aubergine. Fortsätt så tills allt är slut. Tryck till med en stekspade så att det packas hårt. Strö ost överst.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills lasagnen blivit genomstekt. Vila 10 min. Skär upp den med vass kniv. Spara skyn och servera lasagnen tillsammans med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!