Långstekt lök med äpple

Recept på långstekt lök med äpple. Ett gott tillbehör på julbordet. Passar till det småvarma men också till skinkan.

Ingredienser

  • 4 gula lökar - stora
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk muscovadosirap - eller mörk sirap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 äpplen

Gör så här

  1. Skala och skiva lökarna. Stek i smör på låg värme. Löken ska få färg men inte brännas. Det tar tid, räkna med 1 timme.

  2. Tillsätt salt, sirap och vinäger när löken mjuknat och fått lite färg. Låt koka in ca 10 min. Halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar och blanda ner i löken strax före servering.

  3. Servera löken varm.

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkins

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!