Långsambakade tomater med labneh

Recept på bakade tomater. Har du inte testat labnehbollar så ska du göra det, godare än godast! Labnehbollar är färskost gjord på avrunnen yoghurt som kan ätas naturella eller kryddade med till exempel örter. Tomaterna kan bakas dagen före festen.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 750 g körsbärstomater - i olika färger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl timjankvistar
  • 1 burk labnehbollar - (400 g)

Garnering:

  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och strö över timjankvistar. Blanda om och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme.

  2. Ta ut och låt tomaterna svalna. Lyft försiktigt över tomaterna till ett uppläggningsfat och lägg på labnehbollar. Garnera med timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!