Långpannebröd

Lättbakat bröd i långpanna, bara att trycka ut degen i långpannan efter första jäsningen. Brödet är hållbart i frysen i ca 6 månader.
Allt om Mat
Långpannebröd
Långpannebröd Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk honung
  • 1 msk salt
  • 1 dl linfrö
  • 5 dl rågsikt - (275 g)
  • 7 dl vetemjöl - (420 g)

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.

  2. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter.

  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

  4. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.

  5. Sätt ugnen på 225°.

  6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!