Lammkoftas med ingefära

Recept på lammkoftas med ingefära. Små örtkryddade lammfärs­bullar som ­serveras med goda tillbehör i pitabröd eller i salladsblad.
Recept på lammkoftas med ingefära.
Recept på lammkoftas med ingefära. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl vatten
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 msk ingefära - färsk riven
  • 0,5 dl persilja - hackad
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 tsk mynta - ev
  • 2 msk smör

Tillbehör

  • pitabröd - skuret i trekanter
  • gemsalladsblad
  • yoghurt
  • paprika- och valnötsröra
  • fetaost - smulad
  • sumak - syrlig krydda från Mellanöstern ev

Gör så här

  1. Blanda färs, salt, ströbröd och vatten. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök, vitlök, ingefära, persilja, peppar och ev mynta.

  2. Arbeta färsen väl. Rulla små avlånga bullar. Stek dem i smör 6–10 min. Servera med tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!