Lammgryta

Vår praktikant Sari imponerade på oss alla med sin orientaliska lammgryta. Be om att få lammköttet skuret i mindre bitar redan i butiken så sparar du mycket tid och arbete när du lagar den här mustiga och goda grytan.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,5 kg lammrygg - med ben skuren i mindre bitar (4x4cm)
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 kanelstänger
  • 0,5 g saffran
  • 1 l vatten
  • 2 tärning hönsbuljong
  • 10 aprikoser - torkade
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • 20 aprikoser - torkade
  • 1 dl sötmandel - skållad och rostad
  • couscous
  • pitabröd

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Bryn köttet i olja i en gryta. Krydda med salt och peppar.

  2. Tillsätt lök, vitlök, kanelstänger och saffran. Häll över vatten och smula ner buljongtärningar. Låt koka upp. Låt grytan sjuda under lock 1–1 1/2 timme tills köttet är riktigt mört.

  3. Blanda i aprikoser. Rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten och blanda i grytan. Låt koka upp och strö över korianderblad.

  4. Servera grytan med aprikoser, sötmandel, couscous och pitabröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!