Lammgryta med plommon

Festlig gryta som passar lika bra att servera som lördagsmiddag.
Allt om Mat
Lammgryta med plommon
Lammgryta med plommon Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 g lammgrytbitar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 150 g skogschampinjoner
  • 6 plommon
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 dl timjan - hackad färsk

tillbehör

  • 2 plommon
  • 600 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Bryn köttet i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i en gryta. Häll på vattnet och låt koka 10-15 min.

  2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i 1 msk smör och lägg över i grytan. Koka ytterligare ca 5 min.

  3. Kärna ur och skär 4 plommon i bitar. Blanda ner dem och crème fraiche i grytan. Tillsätt timjan. Halvera och kärna ur 2 plommon. Servera grytan med plommonhalvor och kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!